Bizi Takip Edin:
SİZİ ARAYALIM
Müşteri Girişi
Hesabım

1950’lerden Bu Yana Tavukların Boyutunun Dört Katına Çıkmasının Nedeni Hormonlar Değil!

1950’lerden Bu Yana Tavukların Boyutunun Dört Katına Çıkmasının Nedeni Hormonlar Değil! Pek çok insan, hem sağlıklı hem de ekonomik olduğu için tavuk eti tüketmeyi sever. Ancak çok azımız tavukların son birkaç on yılda geçirdiği değişimin farkındayız. 50’li veya 60’lı yıllarda doğduysanız ve eskiden yediğiniz tavuğun boyutunu bugün tabağınızdakilerle karşılaştırırsanız, muhtemelen oldukça şaşırırsınız. Tavuklar eskiden çok daha küçük ve daha çevikti. Ancak, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra tavuğa olan talep arttıkça tavuk çiftçiliği küçük bir aile işletmesinden büyük bir endüstriyel işletmeye dönüştü. Bu dönemde tavuklar artık sadece arka bahçede, o aileye yetecek kadar değil, büyük çiftliklerde ticari maksatlarla üretilmeye başlandı. Bunun sonucunda da tavukların boyutları değişmeye başladı. 1940’larda bir tavuğun boyutu 1 kg’ın altındayken, 2000’lerin başlarında orta çağda yaklaşık 4 kilograma yükseldi. Artan şey sadece kiloları olmadı. Daha fit hale de geldiler. Karın yağ oranları azaldı. Kas kütleleri arttı. II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan kıtlıktan dolayı kırmızı et karneyle dağıtılmaya başlayınca, tavuk tüketimi haliyle iki katına çıktı. Ayrıca, yarım asır öncesine göre üç kat daha hızlı büyümeye başladılar. Ancak bu son derece önemli değişikliklerden sorumlu olan şey pek çok kişinin sandığı gibi hormonlar veya ilaçlar değildir. Bunun yerine, bu büyük değişimi açıklayan şey, genetik seçilim ve piyasa güçleridir. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre dünyada en çok tavuk eti tüketen 5 ülke ABD, Çin, Avrupa Birliği ülkeleri, Brezilya ve Rusya'dır. Tavuklar zaman içinde nasıl değişti? Tavukların genetik haritasının çıkartılması tavukların zaman içinde geçirdiği değişiklikleri de anlamamıza yaradı. Bu esnada da günümüz tavuklarında bir genin artık mevcut olmadığı görüldü. Bu üremeyi günün uzunluğu ve mevsimlerle koordine eden TSHR adlı bir gen idi. Bu gen devre dışı kaldığı için de günümüz tavukları tüm yıl boyunca her zaman üreyecektir. Bu da her zaman yumurtlaması anlamına gelir. Bu değişiklik tamamen insan kaynaklı olarak gerçekleşmişti. "Her şey, bilim camiasının 20. yüzyılın başlarında Mendel genetiğini daha iyi kavramasıyla başladı." Tavukların büyümesinin nedeni hormon değil, insan kaynaklı genetik seçilimdir. Bugün tavuklar daha hızlı büyüyor ve daha dolgun hale geliyor çünkü insanlar onları bu yönde seçim yaparak yetiştirdiler. #Tavuk #Genetik #TavukYetiştiriciliği #TavukEti #SağlıklıBeslenme

Kategoriler

Online Abonelik

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

12 MBPS PAKET

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

20 MBPS PAKET

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

100 MBPS FİBER

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

İnternet Hız Testi

İnternetinizin hızını en hızlı şekilde ölçmek için hız testi aracımızı kullanabilirsiniz.

Hız Testi Yap

Alt Yapı Sorgula

İnternet alt yapınızı sorgulayarak hangi paketlerimizden yararlanabileceğinizi hemen örnekmek için tıklayın.

Alt Yapı Sorgula
Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp