Antik Roma Sofrasında Ne Vardı: Fare, Garum ve Flamingo
Antik Roma Sofrasında Ne Vardı: Fare, Garum ve Flamingo
Antik Roma Sofrasında Neler Yenirdi? Antik Romalılar, günlük öğünlerinde genellikle ekmek, peynir, suyla inceltilmiş şarap, söğüş etler, bezelye ve mercimek gibi ürünleri tüketirlerdi. Varlıklı kesim ise fırınlardan alınan buğday ekmeği, yumurta, taze hayvan etleri ve sebzeler de sofralarında bulundururdu. Ekonomik durumu iyi olmayanlar ise akşam yemeklerinde "puls" adı verilen kaynatılmış tahıl lapasıyla yetinirlerdi. Bal, passum ve defructum gibi tatlandırıcılar yaygın olarak kullanılırken, sıcak şarap, fırınlanmış peynirler, mercimek ve kuruyemiş gibi atıştırmalık yiyecekler "Thermopolia" adı verilen tezgahlarda satılırdı. Romalıların içeride oturup yemek yedikleri restoranlar yerine atıştırmalık tezgahları ve bar-meyhane benzeri yerler tercih ederlerdi. Garum adlı balık sosu ve farklı baharatlar sıklıkla kullanılan soslar arasındaydı. Egzotik kuş türleri, fındıkfaresi gibi yiyecekler ve garumlu tarifler popülerdi. Antik Roma mutfağı, günümüz Akdeniz diyetine benziyordu ve çoğunlukla tahıllar, sebzeler, meyveler, zeytinyağı ve yağsız proteinlerden oluşuyordu. Vejetaryen ve vegan yaşam tarzlarının varlığına dair kanıtlar bulunmakla birlikte, o zamanlar için belirli yiyecek kısıtlamaları pek bulunmuyordu. #AntikRoma #RomaMutfağı #TarihiYemekler #GelenekselLezzetler #YemekKültürüİnternet Hız Testi
İnternetinizin hızını en hızlı şekilde ölçmek için hız testi aracımızı kullanabilirsiniz.
Hız Testi YapAlt Yapı Sorgula
İnternet alt yapınızı sorgulayarak hangi paketlerimizden yararlanabileceğinizi hemen örnekmek için tıklayın.
Alt Yapı Sorgula Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp

