Bizi Takip Edin:
SİZİ ARAYALIM
Müşteri Girişi
Hesabım

Bu Zamana Kadarki Testlere Kolay Diyenler İçin En Zorunu Hazırladık! İmladan Noktalamaya Kadar Türkçeye Ne Kadar Hakim Olduğunuzu

Türkçeye Ne Kadar Hakim Olduğunuzu İmladan Noktalamaya Kadar Gösterme Zamanı Bu zamana kadar birçok Türkçe testini sizlerle buluşturduk. Kimi çok kolay oldu, kimi ise orta seviyedeydi. Ancak yorumlarda gördük ki daha zorunu bekleyenler var! "Çok kolay olmuş." diyenler başta olmak üzere Türkçede kendine güvenenler için kelimelerden noktalama işaretlerine, deyimlerden birleşik kelimelere kadar en zorlarını derledik. Test sonucunuzu şimdiden merakla bekliyoruz. **Soru 1:** Testin en kolay noktalama işareti ile başlıyoruz. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde noktalama işaretleri doğru kullanılmış? **A) Gök ekini biçer gibi!.. Başaklar daha dolmadan. Nasıl da akşam oldu?..** **B) Gök ekini biçer gibi!. Başaklar daha dolmadan. Nasıl da akşam oldu?.** **C) Gök ekini biçer gibi!... Başaklar daha dolmadan. Nasıl da akşam oldu?...** **Cevap: C** **Soru 2:** Hangisinde saat doğru yazılmıştır? **A) 15.00'da** **B) 15:00'da** **C) 15.00'te** **D) 15:00'te** **Cevap: D** **Soru 3:** Hangi seçenekteki tüm kelimeler doğru yazılmıştır? **A) İstepne, silüet, soyadı** **B) Arapsaçı, kuvöz, naçizane, bilumum** **C) Soy adı, şuan, tereyağı, düzyazı** **D) Düz yazı, nacizane, arap saçı, anfi** **Cevap: C** **Soru 4:** Hangi seçenekte noktalama işareti yanlış kullanılmıştır? **A) Orta Çağ'ın başlangıç tarihi nedir?** **B) Türkiye, İngiltere; Ankara, Londra** **C) Uludağ Üniversitesinden mezunum.** **D) Ayşe'ciğim** **Cevap: B** **Soru 5:** Hangisinde inceltme işareti doğru kullanılmıştır? **A) İkâmet** **B) Hakkâri** **C) Malî** **D) Kâle almamak** **Cevap: B** **Soru 6:** Hangi seçenekte hece yapısına göre satır sonu bölünmesi doğrudur? **A) Ka-ra-os-man-oğlu** **B) il-kok-ul** **C) ba-şöğ-ret-men** **D) tun-dra** **Cevap: C** **Soru 7:** Hangi seçenekte kesme işareti kullanılmalı? **A) Ahmetler** **B) Atatürkçülüğün** **C) Türkçede** **D) Türkiyemizin** **Cevap: A** **Soru 8:** Hangi kısaltma doğrudur? **A) s. - sayfa** **B) sn. - sayın** **C) Bn. - binbaşı** **D) kr. - karşılaştırınız** **Cevap: A** **Soru 9:** Türk alfabesindeki harflerin kodları hangisinde yanlıştır? **A) A - Adana** **B) B - Bursa** **C) S - Sinop** **D) İ - İzmir** **Cevap: B** **Soru 10:** Hangi seçenekte yazım yanlışı yapılmamıştır? **A) Merve ablama gittim.** **B) Seninle Ay ışığını seyredelim mi?** **C) Amerika'da kaçakçılığın Allahları vardır.** **D) Gözüme Güneş geliyor.** **Cevap: B** 10 soruda kaç doğru yaptınız? Kendinizi bu Türkçe içeriklerimizle geliştirmeye devam edebilirsiniz! #TürkçeTesti #Noktalamaİşaretleri #Dilbilgisi #YazımKuralları #Haberler

Kategoriler

Online Abonelik

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

12 MBPS PAKET

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

20 MBPS PAKET

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

100 MBPS FİBER

Faturalı, 20 Mbps Download 10mbit Upload Hiçbir Kota Yok, Sürpriz Fatura Yok

İnternet Hız Testi

İnternetinizin hızını en hızlı şekilde ölçmek için hız testi aracımızı kullanabilirsiniz.

Hız Testi Yap

Alt Yapı Sorgula

İnternet alt yapınızı sorgulayarak hangi paketlerimizden yararlanabileceğinizi hemen örnekmek için tıklayın.

Alt Yapı Sorgula
Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp