Burnumuz Tıkandığında Tat Alma Duyumuz Neden Azalıyor? Tat ve Koku İlişkisini Açıklıyoruz
Burnumuz Tıkandığında Tat Alma Duyumuz Neden Azalıyor? Tat ve Koku İlişkisini Açıklıyoruz
Giriş Yap Şifremi unuttum GİRİŞ YAP Üyeliğiniz yoksa yeni üyelik oluşturun. veya FACEBOOK İLE GİRİŞ YAP Üye Ol Gizlilik politikasını kabul ediyorum. ÜYE OL Üyeliğiniz varsa giriş yapın. veya FACEBOOK İLE KAYIT OL Yorum gönder Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun. Yorumlarında adının ve profil resminin görülebilmesi için üye olman veya giriş yapman gerekiyor. YORUMU GÖNDER GİRİŞ YAP Üyeliğiniz yoksa yeni üyelik oluşturun. veya FACEBOOK İLE GİRİŞ YAP webtekno - Teknoloji Haberleri ANASAYFA HABER VİDEO KATEGORİLER Bilim Haberleri Donanım Eğitim Giyilebilir Teknoloji İnternet Kripto Para Mobil Mobil Uygulama Otomobil Oyun Sektörel Sinema ve Dizi Sosyal Medya Uzay Yapay Zekâ Yaşam Yazılım webtekno - Teknoloji Haberleri Anasayfa Haber Video Favorilerim En Çok Okunanlar En Çok Paylaşılanlar En Çok İzlenenler Kategoriler Bilim Haberleri Donanım Eğitim Giyilebilir Teknoloji İnternet Kripto Para Mobil Mobil Uygulama Otomobil Oyun Sektörel Sinema ve Dizi Sosyal Medya Uzay Yapay Zekâ Yaşam Yazılım Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim Facebook'ta Takip Edin Twitter'da Takip Edin Youtube'da Takip Edin Instagram'da Takip Edin Telegram'da Takip Edin Anasayfa Bilim haberleri İlgili Konular Dünya Nedir Özellikleri Lol CES Burnumuz Tıkandığında Tat Alma Duyumuz Neden Azalıyor? Tat ve Koku İlişkisini Açıklıyoruz Dilara Üstüncan — 2 dk okuma süresi 23 Ağustos 2024 Cuma, 10:32 0 0 0 0 0 Burnunuz tıkandığında, en sevdiğiniz yiyeceklerden aldığınız keyfin azalması olağan bir durumdur. Ancak hiç düşündünüz mü, neden burnumuz tıkandığında tat alma duyumuz da etkileniyor? Arkasındaki ilişkiye bakınca aslında nedenini tam olarak anlayacaksınız. Peki, tat almanızı nasıl geliştirebilirsiniz? Tat ve koku ilişkisi aslında birbirini tamamlayan duyular. Tat alma duyumuz, dilimizdeki tat tomurcukları tarafından algılanan beş temel tadı içeriyor. Ancak bir yiyeceğin tadını tam anlamıyla deneyimleyebilmemiz için koku duyumuz devreye giriyor. Koku duyumuz, yiyeceğin aromalarını algılayarak tat deneyimimizi zenginleştirip çeşitlendiriyor. Yani bir çikolatanın tadını sadece dilimizle değil, aynı zamanda burun yoluyla aldığımız kokularla da hissediyoruz. Burun tıkanıklığı, genellikle soğuk algınlığı, alerji veya sinüs enfeksiyonları gibi durumlarda meydana gelir. Burun tıkanıp koku alıcıları olan sinir hücreleri, yiyeceklerin kokularını yeterince algılayamaz. Bu da tat alma duyumuzu doğrudan etkiler. Bir başka deyişle, burnumuz tıkandığında yiyeceklerin sadece temel tatlarını algılayabiliriz ancak aromalarını tam olarak hissedemediğimiz için tatları eksik algılanabilir. Tat alma deneyiminizi geliştirmek için baharatlı yiyeceklerle tat tomurcuklarını uyarabilir ve tat alma deneyiminizi canlandırabilirsiniz. Sıcak çaylar veya çorbalar da burun pasajlarınızı açarak koku alma kapasitenizi artırabilir. Tabii ki burun tıkanıklığını hafifletmek de tat alma deneyimini olumlu yönde etkiler. #TeknolojiHaberleri #TatveKokuİlişkisi #BilimHaberleri #Yiyecekler #TatAlmaİnternet Hız Testi
İnternetinizin hızını en hızlı şekilde ölçmek için hız testi aracımızı kullanabilirsiniz.
Hız Testi YapAlt Yapı Sorgula
İnternet alt yapınızı sorgulayarak hangi paketlerimizden yararlanabileceğinizi hemen örnekmek için tıklayın.
Alt Yapı Sorgula Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp