Çoğu Yemeğin Olmazsa Olmazı Soğan Bizi Ağlatmakta Nasıl Bu Kadar Maharetli?
Çoğu Yemeğin Olmazsa Olmazı Soğan Bizi Ağlatmakta Nasıl Bu Kadar Maharetli?
Çoğu yemeğin olmazsa olmazı soğan neden bizi ağlatır? Meyve ve sebze dünyasının en büyük drama kraliçelerinden biri olan soğanlar, kesildiklerinde masum görünümlerini hemen kaybeder ve bizi ağlatır. Soğanlar bizi neden ağlatır? Vücudumuz 3 farklı türde gözyaşı üretir. Bunlar, yağ, mukus, su ve tuz içerir ve gözlerimizi korur. Soğan doğramak, bu gözyaşlarını refleks olarak meydana getirir. Bir soğanı kesmek, özel bir amino asit salgılar. Bu amino asit, su ve enzimlerle reaksiyona girerek göz yaşartıcı bir kimyasal üretir. Farklı türler arasında sarı, kırmızı ve beyaz soğanlar en sert kimyasal reaksiyonu oluştururken, yeşil soğan daha az gözyaşı üretir. Kaynaklar: Health Line, IFL Science, Britannica Bu türden ilginç içeriklerle ilgili diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz. #Soğan #Gözyaşı #Aminoasit #Sebze #Damakİnternet Hız Testi
İnternetinizin hızını en hızlı şekilde ölçmek için hız testi aracımızı kullanabilirsiniz.
Hız Testi YapAlt Yapı Sorgula
İnternet alt yapınızı sorgulayarak hangi paketlerimizden yararlanabileceğinizi hemen örnekmek için tıklayın.
Alt Yapı Sorgula Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp

