Elma Gibi Bazı Meyveler Neden Kesildikten Hemen Sonra Kararır?
Elma Gibi Bazı Meyveler Neden Kesildikten Hemen Sonra Kararır?
Elma Gibi Bazı Meyveler Neden Kesildikten Hemen Sonra Kararır? Bazı meyvelerin kesildikten sonra hızla kahverengiye dönmesi, enzimatik esmerleşme adı verilen bir biyokimyasal tepkime sonucu gerçekleşir. Örneğin elma kesildiğinde, kesilen yüzey oksijenle temas eder ve bu durum polifenol oksidaz enzimini aktive eder. Enzim, polifenollerin oksitlenmesine yol açarak kahverengi melanin pigmentlerinin oluşumuna neden olur. Bu durumu yavaşlatmak için ise meyvelerin yüzeyine limon suyu veya şeker sürmek gibi yöntemler kullanılabilir. #MeyveKesildiKahverengi #EnzimatikEsmerleşme #Elma #Biyokimya #Limonsuyuİnternet Hız Testi
İnternetinizin hızını en hızlı şekilde ölçmek için hız testi aracımızı kullanabilirsiniz.
Hız Testi YapAlt Yapı Sorgula
İnternet alt yapınızı sorgulayarak hangi paketlerimizden yararlanabileceğinizi hemen örnekmek için tıklayın.
Alt Yapı Sorgula Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp